donderdag 8 januari 2015

GROTE ROCK- EN BEAT AVOND OP LAMPEGIETERSAVOND

Moan
Deze keer niet alleen Lampegietersavond voor de kleintjes, ook de tieners komen op maandagavond 18 september ruimschoots aan hun trekken.

Henk van de Berg, organisator van beat festivals is er in geslaagd om een aantal top beat- en rockgroepen te contracteren voor deze avond.

In een grote tent op het stadspark zullen onder meer optreden Bonny St. Claire en Unit Gloria, solozanger Robert Long (voor het eerst in Nederland), de nieuwe rockformatie Long Tall Ernie & The Shakers, Moan uit Arnhem, enz.

Een geweldig initiatief, dat er zonder meer toe zal bijdragen dat Veenendaal weer een lampegietersavond tegemoet gaat zonder incidenten.

De laatste jaren zag een grote groep jongeren, terwijl duizenden moeders met hun kroost, voorzien van brandende lampionnen, hun optocht liepen, baldadigheden uit te halen.

Henk van de Berg
De laatste jaren zo erg dat de politie voor deze avond versterking moest halen.
Het folkloristische feest, speciaal bestemd voor de kleinsten, dreigde op deze manier een roemloze dood te sterven.

Als de oudere jeugd zich dan speciaal op lampegietersavond wil uitleven, dan kunnen ze nu terecht in het stadspark waar in een grote tent vanaf half acht hun favorieten zullen optreden.

Organisator van de Berg, verantwoordelijk voor deze zeer sterke bezetting: "Het is voor de eerste keer dat we dit op lampegietersavond doen. We hopen op deze manier de oudere jeugd van de kleintjes te scheiden, zodat deze laatste groep ongestoord lampegietersavond kan vieren".
Het is een kostbare onderneming. Toch vragen wij voor een entreebiljet niet meer dan vier gulden.
Als we helemaal uitverkocht zijn, dat betekent dan 1500 personen, dan spelen we net quitte.
Winst zullen we maar niet over praten, dat is niet onze opzet.

Veel hulp heeft van de Berg gekregen van de twee Suzie Q eigenaren, G. Schoonderbeek en H. Bruitsman. De stichting Suzie Q staat garant voor dit festival.
Over de medewerking van gemeente en politie is van de berg vol lof.
"Hoewel ik beslist geen moeilijkheden verwcht, zal de politie een oogje in het zeil houden".

Bonny St. Claire & Unit Gloria
De Veenendaalse jeugd heeft dus weer eens een groot festival.
Zij zullen ongetwijfeld in grote getale acte de presence geven.
De Hoofdstraat zal op deze lampegietersavond het domein zijn van de kleintjes, op deze manier kunnen allen groot en klein, een gezellige lampegietersavond vieren.

(Gezellig Winkelen, 13 september 1972)
Met dank aan Kees van Voskuilen voor de informatie.

Geen opmerkingen: