dinsdag 15 augustus 2017

POPFESTIVAL LAMMELIET IN GARAGE


Blue Planet (Den Haag), Mr. Albert Show (Eindhoven) en de groep Earth and Fire (Den Haag).
Dat zijn de bands die de jeugd uit Veenendaal en omgeving op Lampegietersavond, maandag 14 september, gaan bezighouden in de grote garage van Van Schoonhoven aan de Industrielaan.
De Stichting Jeugdwerk “De Instuif” heeft het programma van 14 september (1970) voor de oudere jeugd rond, terwijl over de lampionnenoptocht nog enkele besprekingen moeten worden gevoerd.
Het muziekfestijn in garage Van Schoonhoven, dat om half acht begint, word gehouden onder de naam Popfestival Lammeliet.
De organisatoren verwachten hiervoor een grote belangstelling.

UITVERKOCHT
DE hal aan de Industrielaan, gratis beschikbaar gesteld door de fa. Van Schoonhoven, biedt plaats aan ongeveer 1500 personen en het is niet uitgesloten dat het deze avond een uitverkocht huis wordt.
De kaarten voor deze avond zijn in de voorverkoop verkrijgbaar voor vier gulden, terwijl de toegangsbiljetten aan de zaal een gulden meer kosten.
Bij muziekhandel Van Heesch op de Markt en aan de Patrimoniumlaan en bij deze firma in Rhenen zijn de kaarten in de voorverkoop.
De instuif-leiding verwacht veel van de optredens van de drie bekende formaties.

Blue Planet in de garage
(De Vallei, 28 augustus 1970)

De optredens werden bijgewoond door “een paar honderd” jongelui, dus van uitverkocht was geen sprake.
De meeste jongeren hingen rond in het centrum van Veenendaal. Rond negen uur werden dranghekken geplaatst en verscheen ook de mobile eenheid uit Ede. Tot in de kleine uurtjes moest de politie patrouilleren, vooral in de Hoofdstraat, waar baldadigheid en vernielzucht de overhand had.
Er werden een aantal arrestaties verricht, maar door de regen liep het niet echt uit de hand.

Geen opmerkingen: