donderdag 18 juni 2015

1971 OPTREDENS IN SUZIE Q

13 maart - Livin' Blues
De grote toeloop op de evenementen heeft de leiding van bar-dancing Suzie Q doen besluiten bij het optreden van groepen die hoog genoteerd staan in de Nederlandse pop-wereld een voorverkoop van kaarten in te stellen. Zaterdagavond treedt de Haagse groep Livin' Blues op en de voorverkoop van kaarten start vrijdagavond 12 maart aan de bar-dancing.
Livin' Blues is geformeerd uit Nico Cristiansen, zang; Ted Oberg, sologitaar; John La Grand, Mondorganist; Dick Beekman, drums en Ruud van Buuren, basgitaar. De band maakte toernees door Engeland, Polen, Duitsland, Zwitserland, België en Frankrijk.

11 april - Amsterdam
Net voor en tijdens de paasdagen bezorgt Suzie Q weer een aantal klinkende evenementen.
Om te beginnen komt zaterdagavond de groep Amsterdam op bezoek. Amsterdam bestaat ruim een jaar, maar heeft in de vaderlandse popwereld en ook over de grenzen een vaste plaats in de toplijsten weten te veroveren.
De samenstelling is: Donald van Os, basgitaar; Martin van Os, slagwerk; Michiel van Dijk, zang en Egon Verhoeven, sologitaar.

13 april - Brainbox & World
Maandagmiddag vanaf 14:00 uur zijn Brainbox en World te horen.
Vooral Brainbox staat hoog genoteerd bij de Veenendaalse jeugd en dat zeker niet alleen door de grote nationale en internationale successen die de groep heeft behaald.
Brainbox bestaat uit Caz Lux, zang; Rudi de Queljoe, sologitaar; John Schuursma, sologitaar; Andre Reijnen en Frans Smit.

15 mei - Flag en Shocking Blue
De bekende nederlandse groep Shocking Blue met de zangeres Mariska Veres zal zaterdag 15 mei optreden in de Veenendaalse bar-dancing Suzie Q.
Vrijdagavond vanaf 20.00 uur is de voorverkoop van kaarten, ook bij Suzie Q.
Het programma begint zaterdagavond om 20.00 uur. In het voorprogramma zal optreden de formatie Flag.

22 mei - Moan
Zaterdagavond komt de Arnhemse topformatie Moan weer op de bühne, nog bekend van het popfestival van Koninginnedag.
Een avondje vol heavy-rock wordt dat.

27 mei - Finale talentenjacht Muziek Express/Philips, met 5 bands.
De geregelde bezoekers van de bar-dancing kunnen in het komende weekeinde weer hun hart ophalen.
De evenementen serie begint donderdagavond 27 mei - Philips platenmaatschappij organiseert dan, in samenwerking met Muziek Expres, de finale van een talentenjacht waaraan ondermeer vijf pop-groepen deelnemen.
Mocht de belangrijke voetbalwedstrijd Ajax-Feyenoord op het scherm komen, dan zal de leiding van Suzie Q voor TV toestellen zorgen.
Jury-leden ter beoordeling van de pop-groepen en duo's zijn onder andere George Kooijmans (sologitarist van Golden Earring), producer Tim Griek en Frans Krassenburg, manager van Paul Acket. De toegang is gratis.

28 mei - The Cats
Vrijdagavond 28 mei komt de Volendamse pop-groep The Cats naar Suzie Q.

31 mei - Big Wheel
Ter afsluiting van de disco-middagen en -avonden gedurende het Pinksterweekeinde komt op tweede Pinksterdag's avonds Big Wheel in Veenendaal optreden.

Suzie Q verbouwt tot 13 augustus

Net in de drukste tijd van het vrije zomerseizoen heeft de bar-dancing Suzie Q aan de Oranjestraat - project van de Stichting Jongerencentrum Veenendaal - zijn deuren gesloten.
Pas op zaterdag 14 augustus kunnen dans- en drinklustigen er weer terecht.
Intussen wordt een vrij drastische verbouwing aangevat, die tot doel heeft straks een nog wat intiemere sfeer te scheppen.
De tot dusver immense dansvloer wordt iets verkleind, en is straks omgeven door een grote disco-bar, een bar voor de biertap en een ruim terras-achtig platform waarop tafeltjes en stoeltjes komen, bedoeld om even uit te blazen.
Bij de ingang blijft het podium waar een bonte verscheidenheid van popgroepen na 13 augustus stage-acts zal verzorgen.
"Nu wordt het pas zoals het wezen moet", zei gisteren één van de exploitanten, tussen het werken door.
Achterin de dancing blijft de tweemaal 15 meter tellende bar gehandhaafd.
De indeling van de ruimte zal na de verbouwing veel aantrekkelijker zijn.

22 juli 1971

1972:
12 februari - Mojo Harry / Ekseption
Zaterdag speelt Ekseption, een van Nederlands meest progressieve groepen.
Zij veroorzaakten enige jaren geleden grote opschudding in de Nederlandse popwereld door muziekstukken van Beethoven en Bach geheel om te zetten in hun eigen stijl, wat vooral opschudding in de klassieke wereld veroorzaakte.
Zij kregen wereldbekendheid door hun vertolking van Air, wat in bijna alle landen van Europa een hit werd.
De huidige bezetting van de groep is: Rick van de Linden, orgel, piano; Rein van de Broek, Trompet; Dick Remelenck, saxofoon; Cor Deller, basgitaar en Peter van Leeuwen, drums.
In het voorprogramma speelt de blues gitarist Mojo Harry, die al een jaar in het voorprogramma van Ekseption speelt.

6 mei - afscheidstoernee Cuby & The Blizzards
Zaterdagavond komt de bekende Nederlandse pop-groep Cuby and the Blizzards afscheid nemen van de fans in Veenendaal en omgeving.
Men treed voor de laatste keer op in de bar-dancing Suzie Q, voordat men aan het eind van deze maand uit elkaar gaat.

18 november - Flag
Vanavond de in Veenendaal en omstreken zo bekende Haagse groep The Flag op het podium.


Geen opmerkingen: