woensdag 3 november 2021

1971-1972 OPTREDENS in SUZIE Q

Suzie Q was een bar-dancing in Veenendaal, geopend op 26 december 1970 en gesloten op 26 augustus 1979.

De gemeente Veenendaal huurde aan het eind van de jaren zestig een atelier van de VSW fabriek voor jongeren.

De Stichting Jongerencentrum Veenendaal werd opgericht en een viertal Veenendaalse jongeren verbouwde het atelier tot een bar dancing.

Er werd gekozen voor de naam Suzie Q en zodoende beschikte Veenendaal over zijn eerste uitgaanscentrum.

Suzie Q verbouwt tot 13 augustus 1971

Net in de drukste tijd van het vrije zomerseizoen heeft de bar-dancing Suzie Q aan de Oranjestraat - project van de Stichting Jongerencentrum Veenendaal - zijn deuren gesloten.


Pas op zaterdag 14 augustus kunnen dans- en drink lustigen er weer terecht.

Intussen wordt een drastische verbouwing aangevat, die tot doel heeft straks een nog wat intiemere sfeer te scheppen.

De tot dusver immense dansvloer wordt iets verkleind, en is straks omgeven door een grote disco-bar, een bar voor de biertap en een ruim terras-achtig platform waarop tafeltjes en stoeltjes komen, bedoeld om even uit te blazen. 

Bij de ingang blijft het podium waar een bonte verscheidenheid van popgroepen na 13 augustus stage-acts zal verzorgen. "Nu wordt het pas zoals het wezen moet", zei gisteren één van de exploitanten, tussen het werken door. Achterin de dancing blijft de tweemaal 15 meter tellende bar gehandhaafd. De indeling van de ruimte zal na de verbouwing veel aantrekkelijker zijn.

(22 juli 1971)

Er traden veel gerenommeerde bands op in Suzie Q.

Hieronder een selectie van optredende groepen

11 april 1971 - AMSTERDAM en BRAINBOX

De bar-dancing Suzie Q bezorgt de jeugd net voor en tijdens de Paasdagen weer een aantal klinkende evenementen.

Om te beginnen komt zaterdagavond de groep Amsterdam op bezoek. Amsterdam bestaat ruim een jaar, maar heeft in de vaderlandse popwereld en ook over de grenzen een vaste plaats op de toplijsten weten te veroveren.

De samenstelling is: Donald van Os op basgitaar, Martin van Os, slagwerk, Michel van Dijk op zang en Egon Verhoeven sologitaar. 

Maandagmiddag vanaf 2 uur zijn Brainbox en World in Suzie Q.

Vooral Brainbox staat hoog genoteerd bij de Veenendaalse jeugd en dat zeker niet alleen door de grote nationale en internationale successen die de groep heeft behaald. Brainbox bestaat ui Caz Lux, zang; Rudi de Queljoe, sologitaar; John Schuursma, sologitaar; Andre Reijnen en Frans Smit.

15 mei 1971 - SHOCKING BLUE
















De bekende Nederlandse groep Shocking Blue met de zangeres Mariska Veres zal optreden in de Veenendaalse bar-dancing Suzie Q.

Vrijdagavond vanaf 20.00 uur is de voorverkoop van kaarten, ook bij Suzie Q. Het programma begint zaterdagavond om 20.00 uur. In het voorprogramma zal optreden de Haagse formatie Flag.

Mei 1971 - Pinkster weekeinde met o.m. THE CATS

De geregelde bezoekers van de bar-dancing Suzie Q kunnen in het komende weekeinde weer hun hart ophalen. De evenementen serie begint donderdagavond 27 mei.

TALENTEN JACHT

Philips platenmaatschappij organiseert dan in samenwerking met Muziek Expres de finale van een talentenjacht, waaraan ondermeer vijf popgroepen deelnemen. 














Mocht de belangrijke voetbalwedstrijd Ajax - Feijenoord op het scherm komen dan zal de leiding van Suzie Q voor TV toestellen zorgen.

Juryleden ter beoordeling van de popgroepen en duo's zijn onder ander George Kooymans (sologitarist van Golden Earring), producer Tim Griek en Frans Krassenburg, manager bij Paul Acket. De toegang is gratis.

THE CATS

Vrijdagavond 28 mei komt de Volendamse popgroep The Cats naar Suzie Q. 

Ter afsluiting van de disco-middagen en -avonden gedurende het Pinksterweekeinde komt op Tweede Pinksterdag 's avonds Big Wheel in Veenendaal optreden.

1 oktober 1971 - FICKLE PICKLE

Dancing Suzie Q brengt vanavond de Engelse formatie Fickle Pickle, die begin dit jaar in Nederland succes boekte met Paul McCartney's Maybe I'm Amazed. Fickle Pickle is, na Blue Mink, de tweede workshop groep van Morgan Music en bestaat uit de volgende mensen: Geoff Gill, drums en zang; Wilson Malone, piano, orgel, zang; Cliff Wade, sologitaar, basgitaar, piano, orgel, drums, zang; en Steve Hawden, solo-, ritme- en basgitaar. Tijdens het voorprogramma speelt de Dortse formatie Inca Bullet Joe met Janco Barut, Hardy Thijssen, Tony van der Hoeken Frits Bos op respectievelijk gitaar, fluit en mondharp, drums en fluit, basgitaar en orgel.

9 oktober 1971 - OSCAR BENTON

Vanavond één van nederlands succesvolste groepen: Oscar Bentons Blues Band, die in maart ook al eens in Suzie Q is geweest. Oscar Bentons Blues Band heeft ooit nog eens een prijs behaald op het jaarlijkse jazz-festival in Loosdrecht. Het optreden begint als gebruikelijk om 8 uur. Zondagmiddag en avond is er weer disco in Suzie Q

21 0ktober 1971 - EARTH & FIRE

De vermaarde top-formatie Earth & Fire speelt. De leiding verwacht een grote toeloop op dit gebeuren en houdt daarom vrijdagavond een voorverkoop van kaarten. Earth & Fire voert momenteel de Nederlandse Top-Tien aan en staat bijvoorbeeld ook in Japan hoog genoteerd op de hitlijsten.

6 november 1971 - FLAG

Flag

De Haagse formatie Flag zal vanavond voor de derde maal optreden in Veenendaals jeugdetablissement Suzie Q.
Bezetting: Aad van der Berg - toetsen, Ton Sijpenstijnn - gitaar, Peter Hollestelle - zang, gitaar en Pim Roos (bas). Deze groep trad eerder op in Suzie Q bij de opening en bij een optreden van Shocking Blue. Het optreden begint zoals gewoonlijk om acht uur.

Morgen de hele dag disco in Suzie Q.


4 december 1971 - COBRA

Cobra, een van oorsprong Nijmeegse band, die na de verhuizing naar popstad Den Haag 2 hitjes scoorden met “The war will soon be over“ (1971) en “So dissatisfied” (1972).  Beide singles kregen niet het commerciële succes wat ze eigenlijk verdienden. Onbegrijpelijk, want de band, met de Engelse zanger Beresford Winston Gawke, stond garant voor kwaliteitrock. Ze staan voor de  tweede maal dit jaar in Suzie Q.

De verdere bezetting van de groep is: Paul Heppener, basgitaar, Robby Vanderink, sologitaar em Michiel Driessen op drums.

18 december 1971 - CUBY AND THE BLIZZARDS

De oudste en bekendste bluesgroep van Nederland Cuby and the Blizzards. De groep is buiten Nederland ook in tal van andere landen op het vasteland en in Engeland bekend door recente toernees. De huidige bezetting is: Harry Muskee, zang; Eelco Gelling, sologitaar; Helmig van de Vegt, piano en orgel; Herman Deinum, basgitaar en Hand Lafaille op drums.

1 januari 1972 - FOCUS

Op nieuwjaarsdag treedt Focus op. Sologitarist is Jan Akkerman. Thijs van Leer bespeelt orgel en piano, Pim van der Linden drums en basgitarist is Bert van Koten. In het voorprogramma speelt de Rhenense formatie Zip Fastening met een geheel nieuw repertoire. 

Hier een link met een nummer van

ZIP FASTENING


Een aantal ongedateerde optredens:

EKSEPTION - MOJO HARRY

Zaterdag 12 februari speelt Ekseption, een van Nederlands meest progressieve groepen.

Zij veroorzaakten enige jaren geleden grote opschudding in de Nederlandse popwereld door muziekstukken van Beethoven en Bach geheel om te zetten in hun eigen stijl, wat vooral opschudding in de klassieke wereld veroorzaakte. Ze kregen wereldbekendheid door hun vertolking van Air, wat in bijna alle landen van Europa een hit werd. De huidige bezetting van de groep is: Rick van de Linden, orgel, piano; Rein van de Broek, Trompet; Dick Remelenck, saxofoon; Cor Deller, basgitaar en Peter van Leeuwen, drums.

In het voorprogramma speelt de blues gitarist Mojo Harry, die al een jaar in het voorprogramma van Ekseption speelt.

CUBY & THE BLIZZARDS


Zaterdagavond 6 mei komt de bekende Nederlandse popgroep Cuby and the Blizzards afscheid nemen van de fans in Veenendaal. Men treedt voor de laatste maal op in bar-dancing Suzie Q, voordat men aan het eind van deze maand uit elkaar gaat. Vrijdag en zondag is er disco.

LIVIN' BLUES

De grote toeloop op de evenementen heeft de leiding van bar-dancing Suzie Q doen besluiten bij het optreden van groepen die hoog genoteerd staan in de Nederlandse popwereld een voorverkoop van kaarten in te stellen. 

Zaterdagavond treedt de Haagse groep Livin' Blues op en de voorverkoop van kaarten start vrijdagavond 12 maart aan de bar-dancing. Livin' Blues is geformeerd uit Nicko Christiansen (zang), Ted Oberg (sologitaar), John Le Grand (Mondorganist), Dick Beekman (drums) en Ruud van Buuren (bas).De band maakte tournees door Engeland, Polen, Duitsland, Zwitserland, België en Frankrijk.

MOAN


In bar-dancing Suzie Q aan de Oranjestraat komt zaterdagavond de Arnhemse topformatie Moan weer op de bühne., nog bekend van het popfestival van Koninginnedag. Een avondje vol heavy rock wordt dat.

Morgenavond komt de raw-bluesgroep Oscar Benton Blues Groep, ook niet de eerste de beste.

18 november - Flag

Vanavond de in Veenendaal en omstreken zo bekende Haagse groep The Flag op het podium.

Geen opmerkingen: