dinsdag 31 december 2013

ROCK 'N' ROLL 1962-1964

Hieronder een recensie  van een Rock & Roll optreden  uit de Vallei.
Naast The Blue Sharks worden een paar bandjes genoemd waar ik verder niets over vinden kan.
Misschien kunnen jullie weer wat meer informatie geven.

(Gerard)

TEENAGERSHOW TROK VEEL BELANGSTELLING

De voetbalvereniging Advendo te Ederveen, die deze herfst vijf jaar bestaat, hield zaterdagavond ter gelegenheid van dit feit een Teenagershow, waarbij het Marktgebouw aan de Schras bevolkt was door een groot aantal, uiteraard meest jeugdige bewonderaars van deze moderne muziek.

Het meeste succes oogstte het Ederveense jeugdensemble The Blue Sharks, dat veel ritme en muzikaliteit in haar, uiteraard zeer populaire nummers, wist te leggen.
Deze jeugdband kreeg een verdiende eerste prijs.
Temeer werd het succes van The Blue Sharks nog geaccentueerd door het feit dat zij de avond tevoren, dus vrijdagavond in Veenendaal, ter ere van een dergelijke show in de Scheepjeswolfabriek uit zeven deelnemende bandjes eveneens de eerste prijs weghaalden.
De overige bandjes die zaterdagavond hun -niet geringe- capaciteiten ten gehore brachten waren twee jeugdbands uit de Stichting Valkenheide;
The Pearl Rockers uit Veenendaal,
The Shell's uit Veenendaal
en een jeugddrumband uit Elst.
Ook de muziekvereniging Irene verleende met enkele pittige nummers een -overig geheel andere- medewerking aan deze jeugdmuziekshow.
Jammer dat een dergelijke muziekavond in Ederveen, die zoals meermalen bleek, een grote belangstelling trekt, moet plaatsvinden in het oude stijlloze en qua akoestiek volledig ongeschikte Marktgebouw, waardoor veel van het gebodene in het geruis verloren ging omdat achter in het gebouw veel muzikale kunststukjes niet gehoord werden.

(De Vallei, 31 oktober 1962)

Geen opmerkingen: