dinsdag 31 december 2013

ROCK 'N' ROLL 1962-1964

Hieronder een drietal recensies van Rock & Roll optredens uit de Vallei.
Opnieuw worden een paar bandjes genoemd waar ik verder niets over vinden kan.
Misschien kunnen jullie weer wat meer informatie geven.

(Gerard)

TEENERS GENOTEN VAN SHOW IN HET VERENIGINGSGEBOUW

Een paar honderd teeners uit Veenendaal en direkte omgeving hebben zaterdagavond vol aandacht en soms met veel overgave geluisterd en gekeken naar een show in het Verenigingsgebouw aan de Eikenlaan, die georganiseerd was door de Renswouwdse band The Rainbow Rockets.
Hoewel het er af en toe warm aan toe ging -er werd gespeeld en gezongen dat het een lieve lust was- verliep alles in ordelijke banen en kan er, voor zover men liefhebber is van dit soort muziek, gesproken worden van een bijzonder geslaagde avond.

Het gevarieerde programma werd geopend door The Rainbow Rockets met als solo-gitarist P. Boshoven uit Veenendaal.
The Country Cats uit Bennekom, die er een enorm tempo in hielden, werden keer op keer luid toegejuicht, in het bijzonder de jongste solo-gitarist, een 10-jarige knaap, die bijzonder goed thuis is op zijn instrument.
Geen wonder dat deze Freddy al heel wat eerste prijzen in de wacht gesleept heeft.
The Blue Sharks uit Ederveen -een jong bandje dat in opkomst is- deed voor de anderen in het geheel niet onder.
Ook zij knalden met daverend geluid hun muzikale noten de zaal in, overigens tot groot genoegen van het merendeels jeugdige publiek.
De grote verassing van de avond was de Rhenense zanger Oene Moedt, die op voortreffelijke wijze enkele nummers van Elvis Presley bracht.

Vooral de vrouwelijke teeners waren weg van hem en staken dat niet onder stoelen of banken.
Ter afwisseling traden The Corito's uit Utrecht op.
Dit is een acrobatengroep die binnenkort voor de TV zal verschijnen en die ook in het Verenigingsgebouw bijzonder werden gewaardeerd.
(De Vallei, 29 mei 1962)

TEENAGERSHOW TROK VEEL BELANGSTELLING

De voetbalvereniging Advendo te Ederveen, die deze herfst vijf jaar bestaat, hield zaterdagavond ter gelegenheid van dit feit een Teenagershow, waarbij het Marktgebouw aan de Schras bevolkt was door een groot aantal, uiteraard meest jeugdige bewonderaars van deze moderne muziek.

Het meeste succes oogstte het Ederveense jeugdensemble The Blue Sharks, dat veel ritme en muzikaliteit in haar, uiteraard zeer populaire nummers, wist te leggen.
Deze jeugdband kreeg een verdiende eerste prijs.
Temeer werd het succes van The Blue Sharks nog geaccentueerd door het feit dat zij de avond tevoren, dus vrijdagavond in Veenendaal, ter ere van een dergelijke show in de Scheepjeswolfabriek uit zeven deelnemenende bandjes eveneens de eerste prijs weghaalden.
De overige bandjes die zaterdagavond hun -niet geringe- capaciteiten ten gehore brachten waren twee jeugdbands uit de Stichting Valkenheide;
The Pearl Rockers uit Veenendaal,
The Shell's uit Veenendaal
en een jeugddrumband uit Elst.
Ook de muziekvereniging Irene verleende met enkele pittige nummers een -overig geheel andere- medewerking aan deze jeugdmuziekshow.
Jammer dat een dergelijke muziekavond in Ederveen, die zoals meermalen bleek, een grote belangstelling trekt, moet plaatsvinden in het oude stijlloze en qua akoestiek volledig ongeschikte Marktgebouw, waardoor veel van het gebodene in het geruis verloren ging omdat achter in het gebouw veel muzikale kunststukjes niet gehoord werden.
(De Vallei, 31 oktober 1962)

THE RAINBOW ROCKETS uit Renswoude treden op in Elst.

Renswoude kan zich gelukkig prijzen onder haar verenigingen een echte band te tellen.
Twee jaar geleden werd dit ensemble opgericht en het heeft zich in die tijd op weten te werken tot een Band van Naam.
Zij hebben op talloze plaatsen al successen geboekt; niet alleen in de directe omgeving, zoals Veenendaal, Scherpenzeel en Renswoude zelf.
Niet dat daar het optreden onbelangrijk zou zijn. In Voorthuizen treden ze elke veertien dagen op voor een enthousiast jeugdig publiek, waaraan dan tevens een dansavond verbonden is.
Doch ook in Apeldoorn, in het Jaarbeursgebouw te Utrecht en in 's-Hertogenbosch zijn zalen van zo'n 800 teenagers geen uitzondering.
Hun optreden en de wijze van uitvoering is dermate goed, dat men hen al aangezocht heeft van hun band een grammofoonplaatopname te maken.
Eerlijk gezegd is dit kleine, maar selecte gezelschap daar niet zo happig op, want dan zijn ze in feite hun vrijheid kwijt.

The Rainbow Rockets staan onder leiding van de heer Deighton uit Renswoude.
De zanger van het gezelschap is de heer Oene Moedt uit Rhenen.
De 15-jarige Dorien Deighton is sologitariste, de 17-jarige Eddy Deighton is basgitarist, de voor de begeleiding zorgende slaggitarist is de 10-jarige Henneke Deighton en tenslotte is de drum in handen van  de 18-jarige Tonny van de Bovenkamp.

Hun eerstvolgende optreden zal a.s. zaterdag 29 februari in Jeugdherberg De Eikelenkamp te Elst, plaats vinden.
De avond begint om 8 uur en het teenagerpubliek zal vergast worden op stukken van o.a. Cliff Richard, The Ventures en The Shadows.
Aan deze dansavond zijn twist- en slepwedstrijden vewrbonden, waarvoor prijzen beschikbaar gesteld zijn.
(De Vallei, 28 februari 1964)Geen opmerkingen: