donderdag 10 april 2014

POPFESTIVAL '72

Popfestival in stadspark topper op Koninginnedag

Een gigantische circustent in het stadspark van Veenendaal zal op Koninginnedag onderdak bieden aan het Popfestival '72, ongetwijfeld de grote trekpleister voor de tienerjeugd.
Een keur van topgroepen zal vanaf 2 uur 's middags een non-stop show brengen tot 12 uur.
Drie Veenendaalse jongelui, Gert Schoonderbeek, Henk van de Berg en Henri Bruitsman zorgen voor de organisatie in samenwerking met de vereniging Oranjedag.
De organisatoren zijn bijzonder ingenomen met de medewerking die men kreeg van de gemeente, die het stadspark in gebruik geeft en met het Veenendaalse bedrijfsleven dat de nodige steun verleent.
"Het wordt een werkelijke topshow als je bedenkt dat we komen met Nederlands' topgroep nummer een: Focus. Deze groep speelt niet minder dan drie uur".
Henri Bruitsman, Henk van de Berg enGert Schoonderbeek  
Verder werken mee aan het popfestival Groep 1850, Supersister en Zip Fastening uit Rhenen.
Een speciale attractie vormt de komst van Radio Noordzee met een mobiele discotheek en de disc-jockeys Peter Holland en Ferry Maat. In de week voorafgaande aan de pophappening zal niet minder dan acht maal een reclamespot worden uitgezonden over het Popfestival '72 in Veenendaal. Groep 1850 zal onder meer zorgen voor een lightshow en tussen de popbedrijven door is er, in samenwerking met de firma Diepeveen een modeshow.
Verschillende bars en eettentjes zullen rond de tent op het stadspark aanwezig zijn. De feesttent zelf, 60 bij 30 meter en plaats biedend aan 3000 à 4000 bezoekers, wordt voorzien van een groot podium voor 2 bands. De drie organisatoren hebben alle voorbereidingen grondig getroffen. Behalve enkele orde-maatregelen komt er een afzetting met politiehonden. Door de medewerking van de bedrijven en de vereniging Oranjedag kan men een voor dergelijke gelegenheden vrij lage prijs op de toegangskaartjes afdrukken: fl. 7,50.
Vanaf eind volgende week zijn de kaarten in de voorverkoop bij de verschillende VVV-kantoren.
Men verwacht ook van buiten Veenendaal veel jeugdige bezoekers in het Veenendaalse stadspark. Men hoopt het ook want er is een voorlopige begroting van ca. fl. 12,000,-.
"Ik geef toe dat er een zeker risico inzit maar als je ziet wat er die dag op het programma staat dan ben ik er zeker van dat we rond komen", zegt Henk van de Berg en Gert Schoonderbeek en Henri Bruitsman knikken instemmend.
Het trio is nu bezig aan nog een stunt op Koninginnedag maar daarvoor is alles nog niet geregeld.
Vast staat wel dat een deel van de jeugd op 1 mei aan z'n trekken komt.

Geen opmerkingen: