vrijdag 7 februari 2014

ELECTRIC POP CIRCUS BRENGT NON-STOP SHOW

Dansfeest in grote tent op koninginnedag

Rob Hoeke in Veenendaal

Op Koninginnedag 1969 opent in Veenendaal het 'Electric Pop Circus' zijn poorten voor alle jongeren die muziek waarderen, op diezelfde muziek willen dansen, houden van klinkende namen uit de showbusiness, die hip zijn en een kick krijgen van pop, soul en blues.

Formaties met overbekende namen als Rob Hoeke's Rhythm and Blues Group en The Brain komen zich presenteren in een grote tent, die wordt opgebouwd aan het Boompjesgoed, achter de sportschool.
Bovendien zal een bekende disc-jockey aanwezig zijn, om tussen de bedrijven door de danslustigen in beweging te laten blijven.

Organisatoren van de show zijn Jan Veenhof, Han op de Woert en Henk van de Berg, in Veenendaal en omgeving al eerder bekend geworden door de organisatie van popmanifestaties.
Het driemanschap organiseerde o.a. dit jaar al geslaagde avonden in de jeugdherberg "De Eikelenkamp" in Eist. Het succes daar gaf hun de moed nu ook weer in Veenendaal zelf eens iets voor hun leeftijdgenoten te doen.
Het is natuurlijk niet louter menslievendheid die de jongens aanzet tot deze niet geringe organisatie.
Als het kan zien ze zich graag enigszins voor hun activiteiten beloond.

Veenhof, Op de Woert en Van de Berg hebben het gemeentebestuur om toestemming gevraagd, en die kregen ze bijzonder vlot en soepel. Er is overigens volgens Henk van de Berg ook gezegd, dat dergelijke manifestaties in Veenendaal vaker zullen mogen worden georganiseerd, wanneer blijkt dat het ditmaal goed verloopt.

Om twee uur op 30 april gaat het Pop circus draaien, en dan non-stop tot elf uur 's avonds toe.
Wie geen zin heeft om thuis te gaan eten, kan dat in de tent zelf doen aan een"eetbar". De tent, met een vaste dansvloer, zal dinsdag de 29e, worden opgezet en wordt aan de binnenzijde behangen met reclame voor Veenendaalse bedrijven, want van die zijde heeft het organiserende trio veel financiële steun ontvangen, evenals van de Vereniging Oranjedag.
In vorige jaren organiseerde "Jeugdwerk De Instuif" dansfestijnen in garage Schoonhoven, maar dit jaar gebeurt dat niet, nu v.d. Berg. Veenhof en Op de Woert hun tent aan het Boompjesgoed opslaan.
Een tent overigens die veertig bij twintig meter groot is  en volgens de organisatoren als het moet 850 bezoekers tegelijk kan bevatten.

De jongens zijn van plan het college van burgemeester en wethouders, en leden van het Oranjecomité officieel uit te nodigen, een deel van de voorstelling van het Electric Pop Circus bij te wonen.
Als blijk van waardering voor de ondervonden medewerking.

Rob Hoeke in optreden van 3 uur

De organisatoren van het"Electric Pop Circus", dat op Koninginnedag wordt geopend aan het Boompjesgoed, hebben ter aanvulling van onze berichten van verleden week meer nieuws over hun programmaonderdelen verstrekt.
Rob Hoeke's Rhythm and Blues Group, de hoofdschotel van de nonstopshow, die in een grote tent wordt opgevoerd, verschijnt in de nieuwe bezetting met o.a. een van Nederlands beste saxofonisten van dit genre: John Vennik.
Het gezelschap verzorgt een optreden dat drie uur achtereen in beslag zal nemen.

Het Electric Pop Circus dat 's middags om twee uur begint heeft gisteren opnieuw een contract afgesloten, ditmaal met een amateur-soulgroup, die wordt belast met de muzikale begeleiding gedurende de momenten, waarop het publiek zich te goed doet aan het voedsel dat in het circus verkrijgbaar is. Bovendien kunnen de bezoekers tot driemaal toe genieten van hippe modeshows, verzorgd door Lizzy Look en Modehuis Hiensch.

Geen opmerkingen: